Masters SM i Jönköping!

  • 5 dec 2021

 

Det har varit en utmaning att tänka tanke att åka på en tävling efter två och ett halvt år med tävlingsuppehåll, ett år utan simning och ordentlig träning och bara tre månader av träning med mycket lite vattentid. Men wips och vi har gjort det! Vi har gjort det och vi har gjort det bra!

SPS-Masterstrupp på hela 8 personer var på plats i Jönköping den 3-5 december då SM startades med långa distanser. Vi har genomfört 30 individuella lopp och 4 lagkapper. Ett överraskande men välförtjänat medaljregn blev det.

 Lena Johansson, en mest meriterad och erfaren masterssimmare i SPS, har tagit silver på 800 frisim och 100 rygg. Brons blev det på 100 bröst, 100 medley och 50 rygg. En brons blev det för Lena även i laget på 4x50 Medley där hon gjorde en fantastisk insats på 50 rygg.

Ulf Eriksson har simmat många distanser under helgen, en av de var 1500 frisim som han tog sig igenom med bra upplägg och fin prestation. På 50 ryggsim har Ulf tagit en efterlängtad bronsmedalj.

Annika Hertzman, vår främsta bröstsimmare, gav sig in på en av de tuffaste grenar 200 bröstsim, där hon tog andra placering. Nöjd blev Annika även över hennes 50 bröstsim då hon sänkte sitt personliga rekord med 1,5 sekund.  

En fin prestation har åstadkommits av Rikard Nandrup som valde att satsa på spintdistanser i år. Den bästa prestationen blev det på distansen 50 fjäril i 4x50 medleymix och 50 bröstsim individuellt.

 För Louise Guevara och Johanna Fyrk blev tävlingen kort men snabb och med fin prestation. Både Louise och Johanna satsade på 50 frisim individuellt. Båda tjejerna presterade fantastiskt i lagtävlingar. Johanna plockade två bronsmedaljer i 4x50 medley och 4x50 frisim dam. Louise tog brons i 4x50 frisim.

Olga Kosovskaya simmade alla 50-or ; fjäril, rygg, bröst och frisim samt 100 medley. Hon blev glatt överraskad över sin prestation på 50 frisim och 50 bröstsim, 50 bröstsim simmade hon under sin personligt rekord. I laget fick Olga två brons där hon simmade 50 frisim i 4x50 frisim dam och 50 fjäril i 4x50 medley.

Särskilt vill vi hylla Jesper Rudenäs. Jespers resa inom simningen har varit bara sex månader lång men redan nu har han kommit väldigt långt. Masters SM är hans första tävling och han gjorde det med stor succé. Jesper simmade hem två personliga rekord på 50 frisim och 50 bröstsim och har gjort en fin insats i två lagtävlingar.

Sammanfattningsvis har Swim Power tagit hem 3 silver och 4 bronsmedaljer i individuella grenar. Vi är extra stolta över laginsatserna. Brons blev det för damlaget på 4x50 frisim med Johanna Fyrk, Annika Hertz, Louise Guevara och Olga Kosovskaya samt en till brons i damlaget på 4x50 medley med Lena Johannsson, Annika Hertzman, Olga Kosovskaya och Johanna Fyrk.

Nu ser vi fram emot Masters SM 2022 i Sundsvall!