Höstsimiaden i Linköping

  • 3 dec 2023

I helgen samlades våra ungdomar för den spännande simtävlingen Höstsimiaden, som inte bara visade deras prestationer utan också skapade en stark känsla av gemenskap. Tävlingen blev en plattform för våra unga simmare att visa upp sitt hårda arbete, samtidigt som den fyllde oss med stolthet och glädje. 

Vi måste också nämna att tävlingens nya grenordning engagerade flera yngre simmare, vilket vi är jätteglada för! Trots alla sjukdomar har vi lyckats samla ett bra gäng till Höstsimsiaden.

Många fina simningar gjorde oss glada. Vi vill särskilt uppmärksamma William Wong, som inte har simmat så länge och är ny på tävlingsarenan, men redan nu gör en otrolig insats genom att simma både 50 meters distanserna och 100 meter ryggsim och bröstsim. Georgio Cavaldoro har en liknande utvecklingskurva. Georgio började simma för ett år sedan utan någon som helst kunskap i olika simsätt, men nu ställde han upp på Ungdoms SM-kvaltävling för några veckor sedan och igår simmade han bröst, rygg och fjärilsim 50 meterssträckor samt 100 frisim och 200 frisim. Starkt jobbat! Våra yngre, men mer rutinerade ungdomar som tävlar nu på Höstsimiaden för andra gången, gjorde ett bra kliv uppåt mot längre distanser samt nådde mycket bättre resultat på sprintdistanserna. Vi börjar märka att både landträning och ökad träningstid ger fina resultat! Inte minst vår tränare Björn Gunnarsson 89-a har simmat på ett topp resultat i åldersklassen 13 år och äldre. Galet snabbt blev han på 50 meter frisim med tiden 24,80 bara några tionde delar från SM kval! Det blir nog gjort den närmaste tiden!  Old school!

Arrangörerna av evenemanget, LASS, förtjänar en stor eloge för att ha skapat en smidig och välorganiserad tävlingsmiljö. Deras tillmötesgående inställning möjliggjorde en framgångsrik och minnesvärd helg för våra ungdomar och för alla inblandade, vilket är så viktigt för simningens främjande.

Men det är inte bara arrangörerna som förtjänar uppskattning. Föräldrarnas närvaro och engagemang var oerhört viktigt för att skapa en stöttande atmosfär.

Sammanfattningsvis var helgens simtävling en framgång på många sätt!

Det var vår sista tävlingshelg för i år och nu tar vi en rejäl träningsperiod med

så klart många JULIGA stunder och lek!