Fina Framsteg på UGP 1 i Motala: Simmarna Briljerar i Längre Grenar och Utmaningar

  • 29 jan 2024

image: Fina Framsteg på UGP 1 i Motala: Simmarna Briljerar i Längre Grenar och Utmaningar

Med känslan av spänning i luften samlades simmare från när och fjärran på UGP 1-tävlingen i Motala. Det var en dag fylld av utmaningar och triumfer när våra simmare kastade sig ut i vattnet för att visa upp sitt bästa och överträffa sina egna gränser.

En av dagens mest imponerande prestationer kom från den modiga Elvin Frisk, som med sitt första framträdande på 200 meter frisim, 200 meter ryggsim och 400 meter frisim visade en oöverträffad beslutsamhet och vilja. Elvins insats inspirerade och banade väg för andra simmare att utmana sina egna gränser.

Greg Cavaldoro visade också enastående uthållighet och styrka när han kämpade sig igenom 400 meter frisim, vilket är en bedrift som kräver både fysisk och mental styrka.

Emil Loftås visade inga tecken på att sakta ner när han simmade inte mindre än fyra grenar: 400 meter frisim, 200 meter frisim, 200 meter ryggsim och 800 meter frisim. Hans engagemang och uthållighet på banan var en inspirationskälla för både lagkamrater och åskådare.

Men låt oss inte glömma Signe Storms hjälteinsats på 1500 meter frisim och 200 meter medley. Hennes orubbliga beslutsamhet lyste igenom när hon korsade tog sig igenom tuffa grenar med bra resultat. Att avsluta dagen med ett personligt rekord på 100 meter frisim visar bara på hennes otroliga talang och hängivenhet.

Våra yngre simmare, inklusive Siri Pylad, Ingmar och Vera Casillas, Walter Hellmer, Malik Hajder, samt Saga och Emil Lilljebladh, visade också sin styrka och vilja genom att ta sig an utmaningen med att testa 100 meter medley och förbättra sina tider på övriga distanser.

Vår tränare Aldin Mandzo genomförde en träningsgren 200 ryggsim med en snabb och stark start på första 100-en och mindre stark avslut! Trots allt är Aldin nöjd med genomförandet som gav en bild på hur formen ser ut i dagsläget! Aldins främsta uppgiften på tävlingen var att coacha sina adepter vilket han gjorde utmärkt!

UGP 1 i Motala var inte bara en tävling, det var en manifestation av uthållighet, passion och sammanhållning. Varje simmare, oavsett resultat, bidrog till den positiva atmosfären och inspiration för kommande träningspass.

Nu ser vi fram emot veckans helg i Jönköping där våra äldre simmare kommer att testa sig på 50 och 100 metersdistanserna!